מה צריך לדעת על כריתת עצים בירושלים?

כריתת עץ עם מנוף

עניין כריתת העצים בירושלים הוא נושא שעלה לכותרות בחודשים האחרונים. בניית שכונת המגורים ברכס לבן צפויה להביא לכריתה משמעותית של עצים, הרחבת שכונת הר נוף תביא להריסה של חלק נרחב מיער ירושלים, ששטחו ממילא הצטמצם כבר ב-65% ואילו בתכנית הדסה הקטנה ליד גן המפלצת בקרית יובל, התנגדות התושבים מנעה ברגע האחרון כריתת עשרות עצים לאחר שכבר ניתן לכך אישור.

האם מותר לכרות עצים? לא. אז איך קורה שכל כך הרבה עצים נכרתים ומה עליכם לעשות אם גם אתם צריכים לכרות עץ? לפניכם מדריך שנכתב על ידי חברת 'גיזום פלוס' העוסקת בגיזום וכריתת עצים שיעשה סדר ויסביר מתי ואיך אפשר אם בכלל לכרות עצים.

כל זה מביא אותנו אל החוק במדינת ישראל שמתייחס לכריתת עצים או יותר נכון אוסר אותו והמשמעות של החוק על כל מי שמעוניין לכרות עץ בשטח הפרטי שלו. זה יכול להיות עץ בחצר בניין משותף או אפילו בחצר פרטית.

לשון החוק מאוד פשוטה ומשמעותה שאסור לכרות עץ בוגר מכל סוג, מין או מיקום. מעבר לכך, ישנם עיצומים כלכליים ופליליים על מי שעובר על החוק.

שלילת רישיון כורת עצים מבעלי מקצוע וקנסות כספיים לאנשים שכרתו עצים הן רק חלק מהדוגמאות. אז מה עושים כשצריך לכרות עץ? יש מה לעשות. ההסבר לפניכם.

מטרת החוק – להביא את נושא כריתת העצים תחת פיקוח

במציאות שבה כמות העצים העולמית הולכת ומתדלדלת מדי שנה, החליטו בכנסת בשנת 2009 להעביר את חוק אילנות מוגנים כך שמאז ועד היום, כל מי שמעוניין לכרות עץ חייב לקבל על כך היתר.

חשוב להבין את המשמעות מפני שתושבים רבים (בעיקר בעלי חצרות פרטיים) אינם מודעים שגם הם צריכים לקבל אישור.

מה הסיכוי שלכם לקבל אישור?

נכון לכתיבת שורות אלה, על פי הערכות שונות אחוז הבקשות שמאושרות עומד על 85%! משמע כמעט 9 מתוך עשר בקשות מאושרות כך שאם לא מדובר בעץ עתיק או בעל משמעות מיוחדת, סביר להניח שגם אתם תקבלו אישור ותוכלו לכרות את העץ.

איך מקבלים אישור לכריתת עצים בירושלים?

ההליך דומה בכל הערים בישראל אם כי הכתובת להגשת הבקשה משתנה מעיר לעיר.

את הבקשה להיתר צריך להגיש אל פקיד היערות בעיריית ירושלים לאחר שמילאתם את הטופס ושילמתם את האגרה הנדרשת.

לאחר מכן תישקל הבקשה שלכם כאשר במרבית המקרים לא צפויות בעיות מיוחדות. שימו לב שאם הבקשה לא מאושרת, עדיין ניתן להגיש ערעור.

חשוב לציין שפקיד היערות יגיע אליכם בטווח זמן של בדרך כלל 3 שבועות בכדי לראות את העץ ולבחון את הבקשה לעומקה.

קבלתם היתר. מה עכשיו

לאחר שקבלתם את ההיתר תוכלו להזמין בעל מקצוע לכריתת העץ. על בעל המקצוע להיות כורת עצים מקצועי ולא גנן. מדובר בעבודה מורכבת עם סיכונים רבים ושמחייבת הסמכה מיוחדת של משרד החקלאות כמו גם הסמכת בטיחות של משרד העבודה. בנוסף לכל אלה מאוד חשוב לבדוק שלכורת העצים יש ביטוח ורישיון תקפים.

מאחר שהמחירים עשויים להשתנות בין בעלי המקצוע, מומלץ לקבל מספר הצעות מכורתים מומלצים, לבדוק שההצעות זהות באופיין ורק אז לבחור את הטובה מכולן כשחשוב לתת את הדעת לנושא הפינוי של הגזם, שימוש במנוף וכל פרט אחר שיכול לייקר או להוזיל את המחיר.

כמה עולה לכרות עץ בירושלים?

המחיר של כריתת עץ או עצים תלוי בכמה משתנים כמו:

  • גישה אל העץ – האם צריך מנוף או סנפלינג.
  • גודל העץ – נפח וגובה.
  • האם צריך לפנות את הגזם.
  • מספר העצים שצריך לכרות.
  • סכנות אפשריות כמו כבלי חשמל, בניינים בקרבת מקום וכדומה.

כפי שניתן לראות גיזום עצים מחיר מתחיל בכמה מאות שקלים והולך ועולה ככל שהעבודה מורכבת יותר בעוד שבכריתת עצים המחיר הוא לפחות פי 2 ביחס לגיזום.

אילו אפשרויות נוספות קיימות?

לעתים קרובות אפשר להימנע מכריתת עץ על ידי גיזום מקצועי שלו או העתקה.

בעוד שאפשרות הגיזום נחשבת לנוחה במיוחד מבחינת המחיר הזול והקלות של הביצוע (אין צורך בהיתרים), העברה של עץ ממקום למקום הרבה יותר יקרה ומחייבת אישור ממש כמו בכריתה.

משרד

5 דרכים לשדרג את המשרד הביתי

עובדים מהבית? אתם לא לבד. אם לפני עשור עבודה מהבית נחשבה למשהו נישתי, ההתפתחות הטכנולוגית והשינויים בשוק התעסוקה, מביאים לכך שיותר אנשים מעדיפים לעבוד מהבית.